Hoe maak je een aantrekkelijk CV?

19-03-2021

Juist bij de droombaan waarop jij solliciteert wil je dat jouw cv er uit springt. Zodat die werkgever jouw cv er uit pikt en gaat lezen. Hoe doe je dat?

Persoonlijk profiel:
Presenteer jezelf in een paar zinnen. Omschrijf in een paar regels wie je bent, wat je kunt en wat je hoopt te vinden in deze baan. Zo bereik je dat er een bruggetje is tussen jou en de nieuwe baan.


Werkervaring:
Noem je banen en stages. De laatste baan staat bovenaan, de eerste onderaan. Vertel in het kort wat uw taken en verantwoordelijkheden zijn of waren. 

Persoonlijke gegevens:
Hier zet je jouw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Gebruik een duidelijk e-mailadres met jouw naam erin, gebruik geen mailadres met "grappige" tekst. Heb je een LinkedIn-profiel? Zet dan ook de link naar het profiel erbij. 

Vaardigheden en competenties:
Dit zijn de dingen waar jij goed in bent. Bijvoorbeeld: computerprogramma’s waar u mee kunt werken, talen die je spreekt of goede eigenschappen die je hebt (zoals integer, gedreven, nauwkeurig).

Interesses en hobby's:
Je hoeft je interesses en hobby's niet te noemen. Doet je dit wel, dan krijgt een werkgever een completer beeld van jou.

Opleidingen en cursussen:
Noem uw studies, opleidingen, cursussen en trainingen. Net als bij de werkervaring staat de laatste opleiding bovenaan. 

Nevenactiviteiten:
Dit zijn activiteiten die je naast uw werk doet. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of het coachen van een sportteam. Is de kennis en ervaring die je hierdoor heeft belangrijk voor de baan? Zet het dan in je cv. 

Klinkt lastig? Ja, het is soms niet eenvoudig om de juiste keuzes hierin te maken. Je kunt je altijd (gratis) laten adviseren door een Arbeidsmakelaar. Neem contact met ons op!