Een update over de ontwikkellingen tussen flexwerk en vast werk. Het aandeel flex daalt ten bate van vast werk. 

 

Dat is ook waar wij het voor doen! Flexwerk als opstap naar vast werk.

Grace en Ervina uit Indonesie zijn na bijna 10 jaar klaar met het sponsorprogramma. We zijn blij en dankbaar dat we dit voor hen hebben kunnen betekenen! 

Hendarin Mouselli is advocaat flexibele arbeid bij VRF Advocaten, promovenda aan de Universiteit Utrecht en lid van de Raad van de Orde Zeeland-West-Brabant. Daarnaast is zij spreker en schrijver over allerlei onderwerpen in de flexbranche. 

In deze column voor Flexmarkt schrijft ze haar zienswijze over verplichte arbeidsongeschikdheidsverzekering voor ZZP-ers.

Vandaag stond er een mooi bericht van CBS op NOS.nl. Gelukkig positief nieuws voor en over flexkrachten. Door de laatste berichten zou een flexkracht zich minderwaardig gaan voelen. Dat is niet nodig, de mensen die flexibel (willen) werken zorgen voor een economische groei waar iedereen profijt van heeft. En gelukkig blijkt het niet ongezond te zijn. Hieronder het bericht van CBS/NOS:

 

 

Duurzaam ondernemen, dat is veel in het nieuws. Maar hoe geef je daar handen en voeten aan? Hoe maak je het concreet?

Hoornbeeck College en Arbeidsmakelaars werken al meer dan 10 jaar samen. Meerdere studenten hebben stage gelopen bij Arbeidsmakelaars. Van de huidige Arbeidsmakelaars zijn er 2 ex-student van Hoornbeeck. Dit jaar hebben we samen met elkaar een schaatsteam samengesteld met schaatsers van Hoornbeeck en Henk Jan van der Weerd van Arbeidsmakelaars als coach. 

De commissie Borstlap komt met opmerkelijke opmerkingen.....het lijkt dat er volledig aan voorbijgegaan wordt dat onze economie zo sterk groeit juist doordag werggevers mensen durven aan te nemen. Dat durven ze omdat dit ook op een flexibele wijze kan. Dat er sinds januari de Wet Arbeidsmarkt in Balans bestaat gaan ze ook aan voorbij. Zullen we de resultaten daarvan eerst eens afwachten? 

 

Hieronder de reactie van Algemene Bond van Uitzendondernemingen:

Arbeidsmakelaars heeft vanaf nu de mogelijkheid om DISC en Drijfverentesten af te nemen. Daarmee kunnen we u beter van advies dienen.

Op het kantoorpand dat we in Kampen huren liggen zonnepanelen. Deze zijn gelegd door onze relatie Zonnegilde uit Kampen.

In april 2019 maakte Henk Jan zijn tweede reis naar Noord Irak. Arbeidsmakelaars ondersteunen Hulp Irak. Hulp Irak zamelt kleding in, sorteert deze met 100 vrijwiliigers en verzendt deze naar vluchtelingen naar Irak. Onderstaande is een kort verslag van zijn bevindingen.