Heb jij al een goed profiel?

24-02-2021

Een duidelijk profiel vergroot de kansen op jouw (droom)baan. Lees hieronder de tips:

Een goed profiel geeft recruiters een beeld van wie je bent en wat je wilt. Maak daarom awat tijd om dit goed voor te bereiden. Het gaat immers om een keuze in je leven die veel tijd neem en jouw richting bepaald.  In een paar zinnen blijtk wie jij bent en wat jij te bieden hebt. En wat voor baan je graag wilt hebben.... Daarmee bereik je dat het aanbod banen dat je krijgt beter bij jou past.

Hoe maakt u een goed profiel? Vraag je deze 3 dingen af:

  • Wie ben ik?

Vraag ook aan bijvoorbeeld familie, vrienden en collega’s welke kwaliteiten zij bij u zien.

  • Wat kan ik?

Gebruik veel open vragen om voorbeelden te geven van uw ervaring, kennis en kwaliteiten.

  • Wat wil ik?

Denk na over jouw ambities en wat jij wilt bereiken in jouw werk.
Vindt u het lastig om deze vragen te beantwoorden? Neem contact op met een Arbeidsmakelaar om dit door te spreken en eventueel een persoonlijkheidsonderzoek te doen.

Maak daarna jouw profiel
Jij weet nu goed wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt bereiken. Dan is het tijd om het profiel te schrijven. Een paar tips:
Schrijf altijd vanuit de ik-vorm: alsof je direct tegen de recruiter praat.

Vermijd clichés zoals 'Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit'. Geef liever een voorbeeld: ‘Als de klus af moet dan kijk ik niet gelijk op de kolk maar dan maak ik het af.'

Is het bovenstaande standaard? Helaas niet. Wij zien dagelijks matige en slechte profielen. Dat zijn gemiste kansen! Besteedt er eens een paar uur aan of laat ons jou helpen!