Overstappen naar een ander beroep

19-11-2020

In deze tijd kan het zinvol zijn om over te stappen naar een ander beroep. Maar hoe doe je dat?

Het UWV heeft een lijst gemaakt van beroepen die "uit" zijn door coronacrisis maar ook door de veranderingen die er gaande zijn op de arbeidsmarkt. Het lijkt zo simpel, even overstappen naar een ander vakgebied. Natuurlijk kan deze lijst je helpen om na te denken over de stappen die je kunt nemen. Maar er komt wel meer bij kijken. Als je over dit onderwerp gaat nadenken bedenk je dan de volgende punten:

- Wat zijn jouw sterke punten? Welke vaardigheden bezit je? Aan de hand hiervan kun je kijken of je deze sterke punten kunt inzetten in andere beroepen. Vraag aan mensen om je heen, zowel prive als werk, wat ze sterke punten en vaardigheden van jou vinden. Je kunt op LinkedIn ook zoeken op vaardigheden. Zo krijg je wat richtingen in kaart.

- Wat doe je buiten je werk? Als je eens van afstand kijkt naar je bezigheden buiten het werk om kom je soms ook achter werkzaamheden en vaardigheden waar je energie van krijgt. Hoe leuk is het als je van je hobby (of van vaardigheden die je daar bij gebruikt) je werk kunt maken?

Nogmaals; het valt niet mee om dit goed te doen. Laat je adviseren door Arbeidsmakelaars, we denken graag met je mee! Wij beschikken over de mensen- en marktkennis. Soms kan gedrags- en drijfverenonderzoek ook helpen. Neem contact met ons op :

info@arbeidsmakelaar.nl
06-10029016