Ontwikkelingen arbeidsmarkt door COVID-19

16-09-2020

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gingen al steeds sneller, maar nu......gaan veel dingen in een sneltreinvaart. 

De afgelopen decenia gingen de ontwikkelingen snel. Toch waren er ook zaken waar wel over nagedacht werd maar waar de uitvoering bleef steken in praktische bezwaren en andere obstakels. Zaken die nu in een stroomversnelling zijn gekomen. Ik noem een voorbeeld. In volgende blogs licht ik er nog een paar uit.

- Digitalisering. Webinars volgend, Thuis werken en op afstand werken, het kan al jaren. Toch stonden we met z'n allen op dezelfde tijd in de file. De digitale mogelijkheden bestaan al vele jaren. Nu opeens in tijdsbestek van enkele weken gaan we aan de Zoom, Meet, Teams, Messenger enzovoort. Is het helemaal de nieuwe manier van werken? Nee, dat niet. Echte ontmoetingen zijn wenselijk en noodzakelijk. Maar we zien wel de mix ontstaan, we worden er creatiever een efficienter van. Zo hebben we nu ook een opdrachtgever in het westen die talent zoekt door heel Nederland. Mits ze maar 2 aaneengesloten dagen op locatie willen komen. Overnachten op kosten van de zaak. Gevolg? Dat de beste kandidaat op die werkplek komt, zonder dat er op woonplaats geselecteerd is.

Wil je ook eens onderzoeken wat voor jou de mogelijkheden zijn? Het maakt niet uit of je het "nieuwe werken" zoekt of een baan op "old fashion way", wij zoeken de juiste match voor je! Neem contact met ons op!  06-10029016 of info@arbeidsmakelaar.nl