Heeft het wel zin om hier te solliciteren?

03-04-2020

Veel bezoekers van onze site vragen zich af: heeft het wel zin om te solliciteren? Hier antwoorden op jouw vragen.

Het zijn rare tijden. Wat niemand voor mogelijk hield is gebeurd; Nederland is op slot. Iedereen blijft zoveel mogelijk thuis en houdt anders afstand. Gelukkig doet ook iedereen daar aan mee.  Maar hoe gaat dat met solliciteren? Veel mensen die een (andere) baan willen hebben vragen. Vragen die we hieronder gaan beantwoorden. 

 

Hoofdvraag is :”heeft het wel zin om te solliciteren?”. Deze vraag beantwoorden we naar aanleiding van de conclusies uit de andere vragen.

 

  • Zijn er nu wel vacatures? Alles is toch op slot?  Onze regering heeft gekozen voor een intelligente lockdown. Dus in de kern gaan veel processen op de achtergrond door. Sommige organisaties doen dat op kantoor met de veilige afstand, de meeste vanuit huis. Uit een enquête van Sollicitatielab (zie figuur) van afgelopen week blijkt dat slechts 8% een vacaturestop heeft en 35 % gedeeltelijk. In de cruciale beroepen is de vraag erg groot. Na uiteraard de zorg kun je ook denken aan logistiek (veel internetbestellingen), voedselketen, agrarisch en klantenservice.  

En ook al is er in jouw gewenste sector geen werk dan is het nog handig om wel te reageren. Enerzijds kun je tijdelijk ander werk doen. Anderzijds is het goed dat we jou al kennen voordat de vraag aantrekt. Want dat kan heel erg hard gaan. 

 

  • Is het wel veilig om te solliciteren? Daar doen wij werkelijk alles aan. Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Daarom zijn alle intakes en screeningen nu online en per telefoon. Ook het gesprek dat normaal aan tafel plaatsvindt is nu vervangen door online. Wordt je aangenomen en wil jij aan het werk? Dan gelden exact dezelfde normen die voor iedere burger gelden. De normen zoals die gesteld zijn door het RIVM. In de meeste gevallen is zelfs het tekenen van de arbeidsovereenkomst online.


 

Dan komen we dus terug bij de hoofdvraag:”Heeft het zin om te solliciteren?”

 

die conclusie kun je zelf wel trekken…..

 

 

tot zo !